Kontroll av brannalarmanlegg i Hokksund og Drammen

Alle automatiske brannalarmanlegg skal kontrolleres årlig. Vi har kompetanse på de mest kjente og brukte brannalarmsystemene.

Gjerberg Elektriker1 har en egen kontrollavdeling innen brannvarsling og elektriske installasjoner. Slik kan vi hjelpe deg som vår kunde å tilfredsstille gjeldende krav for drift og vedlikehold av ditt brannalarmanlegg.

Alle automatiske brannalarmanlegg skal ha årlig kontroll i hht NS3960. Denne kontrollen skal utføres av kompetent foretak, som kan dokumentere nødvendig kompetanse og tilgang til dokumentasjon og systemkunnskap.

Med kontroll menes at vi undersøker om brannalarmanlegget samsvarer med prosjekteringsbeskrivelser, montasjeanvisninger eller tilsvarende samt risiko og bruk av brannobjektet.

Når Gjerberg Elektriker1 foretar kontroll av brannalaramanlegg, påser vi at:

 • Installasjonen oppfyller krav/ytelser etter aktuelt regelverk
 • Installasjonen fungerer som prosjektert og beskrevet etter utprøvde og anerkjente løsninger/preaksepterte løsninger (offentlige veiledninger, standarder, private regelverk, leverandørenes anvisinger med flere), og/eller analyseløsninger (med prosjekteringsforutsetninger og lignende).
 • Dekningsgrad og kapasitet er tilfredsstillende også sett i forhold til eventuelle bygningsmessige endringer, vesentlig endret drift, endret brannbelastning og så videre
 • Installasjonen med eventuelle teknologiske integrasjoner av forskjellige systemer virker som forutsatt og at grensesnittene er klart definert (for eksempel talevarsling, låsesystemer eller lignende styrt av brannalarmanlegg).
 • Tidligere påtalte feil er rettet.
 • Organisatoriske tiltak samsvarer med forutsetningene for bruken.
  Husk at funksjonsprøving kommer i tillegg!

Godkjennelse av brannalarmanlegget

Du som eier av bygget plikter å ha en avtalefestet årlig kontroll av brannalarmanlegg. Det stilles krav til at denne skal utføres av et godkjent foretak.

Gjerberg Elektriker1 AS har sertifisert personell iht. FG-750, og innehar selskapsertifiseringen FG-760.

Få en kontroll på ditt brannalarmanlegg

Gjerberg Elektriker1 har kompetanse på flere av de mest kjente og brukte brannalarmsystemer på markedet, og utfører videre lovpålagt årskontroll.

Vi har sentral godkjenning innenfor tiltaksklasse 2 for brannalarm og nødlys. I tillegg har vi FG-750 og FG-760 autorisasjon innenfor disse:

 • Prosjektering av automatiske brannalarmanlegg
 • Installatør – utførelse av automatiske brannalarmanlegg
 • Tekniker – driftssetting av automatiske brannalarmanlegg
 • Kontroll – uavhengig kontroll av automatiske brannalarmanlegg

 

Vi leverer løsninger for alle typer næringsbygg, borettslag/sameier mm. Kontakt oss i dag om du ønsker å gjennomføre kontroll av brannalarmanlegget ditt i Hokksund eller Drammen og omegn.

Foruten disse områdene tar vi oppdrag i Øvre Eiker, Modum, Åmot og Kongsberg. For andre steder i Buskerud må du gjerne spørre oss!

Ønsker du gratis befaring?

Vi kommer gjerne på en gratis og uforpliktende befaring. Vi kan da sammen gå igjennom ønsket oppdrag, og senere få laget ett tilbud som passer til akkurat det vi snakket om på befaringen.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle