El-kontroll i Hokksund og Drammen

Vi kan foreta en grundig sjekk av ditt elektriske anlegg, kontroll av brannslokkingsapparater og røykvarsler m.m.

Mer enn 40 % av alle branner i boliger skyldes elektrisitet og bruken av elektrisk utstyr.

Vi kan foreta en grundig sjekk av ditt elektriske anlegg, kontroll av røykvarsler og brannslokkingsapparater, samtidig som vi gir informasjon om farer ved bruk av elektriske apparater.

En el-kontroll er, enkelt forklart, en form for sikkerhetskontroll av det elektriske anlegget i boligen, som skal ta hensyn til både brannsikkerhet og personsikkerhet. Selv om anlegget ditt tilsynelatende går som en klokke, har du ingen garantier for at alt er feilfritt – med mindre du får gjennomført en el-kontroll av hele det elektriske anlegget. Dette vil ikke bare bidra til å øke din egen trygghet; i mange tilfeller vil du også kunne få rabatt på husforsikringen din.

El-kontroll – grundigere enn el-sjekk

El-kontroll må ikke forveksles med el-sjekk, selv om disse begrepene gjerne benyttes om hverandre i dagligtalen. Vi skal begynne med å redegjøre for forskjellen på de to:

En el-sjekk er en overfladisk undersøkelse av det elektriske anlegget i boligen din, i tillegg til enkelte stikkprøver. Dette kan gjøres av en vanlig elektriker som er registrert i Elvirksomhetsregisteret.

En el-kontroll er derimot langt mer grundig, og der skal hele det elektriske anlegget undersøkes i henhold til normen NEK 405. Det innebærer alt av stikkontakter, brytere og koblingspunkter.

For at en elektriker skal kunne gjøre dette, kreves det at vedkommende har en spesiell sertifisering i tillegg til å være registrert i Elvirksomhetsregisteret. Dersom vedkommende innehar riktig sertifisering, vil dette fremkomme av registeret, ved at den aktuelle elektrikeren er NEMKO- eller Veritas-sertifisert.

Hvordan en el-kontroll utføres

Det er Norsk Elektroteknisk Komité som har utarbeidet NEK 405-normene, som altså beskriver hvordan el-kontrollen skal utføres, og hvilke krav til sertifisering som foreligger. Sertifiseringen gjøres av Det Norske Veritas (DnV) og Norges Elektriske Materiellkontroll (Nemko).

Etter vi har kontrollert anlegget vil du få en oversikt over eventuelle feil og mangler som må utbedres. For å få rabatt på forsikringen må slike feil og mangler tas hånd om. Det elektriske anlegget bør også kontrolleres hvert femte år for å opprettholde sikkerhet og forsikringsrabatt.

En slik kontroll av det elektriske anlegget i hus og fritidsbolig er en investering som både gir en tryggere hverdag og reduserte utgifter.

Kontakt oss i dag om du ønsker å gjennomføre en el-kontroll av ditt anlegg i Hokksund eller Drammen og omegn. Foruten disse områdene tar vi oppdrag i Øvre Eiker, Modum, Åmot og Kongsberg. For andre steder i Buskerud må du gjerne spørre oss!

Ønsker du gratis befaring?

Vi kommer gjerne på en gratis og uforpliktende befaring. Vi kan da sammen gå igjennom ønsket oppdrag, og senere få laget ett tilbud som passer til akkurat det vi snakket om på befaringen.

Denne nettsiden bruker cookies

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen på nettstedet vårt og for personlig tilpasning av annonser. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Avvis alle